1. Kok 1 del ris i 2 deler vann med en klype salt. Kok opp, rør rundt og sett på et lokk. Skru ned varmen og la risen småkoke i 15-20 minutter til vannet er absorbert. La risen stå med lokk frem til servering.

  2. Kutt alle grønnsakene til suppen, trenger ikke være så nøye for alt skal kjøres til en glatt suppe uansett.

  3. Varm en stor gryte med litt olje og stek løken til den har tatt farge. Tilsett gulrot, søtpotet, hvitløk, tomat og garam masala. Vend alt rundt og tilsett vann og en kyllingbuljongterning. La grønnsakene koke til de er møre innen du kjører til en glatt suppe med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft hvis du har.

  4. Tilsett de ternede fiskekakene i suppen, skru ned varmen på platen og la fisken trekke under lokk til den er gjennomvarm.

  5. Vend risen inn i suppen og øs opp i suppeskåler. Topp suppen med revet eple, hakket persille og server med en skje yoghurt.

Middagstips

Du kan kjøre suppen glatt og deretter dele suppen i to, smak til den ene med krydder og server den andre som en ren søtpotetsuppe.

Tid: 30-40 minutter
Vanskelighetsgrad:
Enkel
Antall personer:
4


1 pk ris
1 rødløk, strimlet
3 gulrøtter, skivet
300 g søtpotet, ternet
1 tomat, ternet
2 fedd hvitløk, grovhakket
1-2 ts garam masala
1-1,2 liter vann
1 kyllingbuljongterning
1⁄2 sitron**, saften
2 pk fiskekaker, ternet

1 eple, revet
1⁄2 pt persille, finhakket
salt & pepper*
1⁄2 beger Rørosyoghurt


*Fra kjøkkenskapet
**Kan sløyfes