Varm ovnen til 180°C.

Kok speltperler etter anvisning på pakken.

Kutt grønnsakene som beskrevet og chorizo i terninger. Fjern stilken fra grønnkålen og riv bladene i biter. 

Varm en stor gryte med litt olje. Stek chorizo, løk og stangselleri til det er blankt. Tilsett resten av grønnsakene (utenom tomat, grønnkål og bønner) og la det steke til det har tatt farge. 

Tilsett vann, laurbærblad og buljongterning. La suppen koke til grønnsakene er myke. 

Stek brødet i 5–7 minutter i ovnen. 

Tilsett tomat, smørbønner og grønnkål. Kok suppen videre til tomatene sprekker og er myke. Blir suppen for tykk, kan du spe med litt vann. 

Smak til med salt, pepper, sitron, og persille. Server suppen med speltperler og nystekt brød. 

Tid: 35 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk speltperler

1 pk chorizo, ternet
1 løk, ternet
2 stilker stangselleri, ternet
2 gulrøtter, ternet
ca 500 g sellerirot, ternet
2 fedd hvitløk, finhakket
3 poteter, ternet
1 ½ liter vann
1 laurbærbladK
1–2 buljongterningK
1 pk cherrytomat, hele
1 boks smørbønner
1 pk grønnkål, revet
½ sitron, saften
½ bunt persille, hakket

1 hirsebrød

salt & pepperK
stekeoljeK


K = Fra kjøkkenskapet


For glutenfri oppskrift, erstatt speltperler med quinoa og sløyf- eller server med glutenfritt brød/knekkebrød.