1. Kok pasta i godt saltet vann et par minutter kortere enn anvist på pakken. Pastaen vil kokes ferdig i suppen.
     
  2. Varm en stor gryte med litt olje og stek bacon til det er sprøtt. Tilsett hvitløk, løk, stangselleri, fennikel, gulrot og stek i ca. 8 minutter.
     
  3. Tilsett vann, eventuelt en buljongterning, tørket timian eller oregano og la det koke videre i 5 minutter.
     
  4. Tilsett purre, tomat, kokt pasta og bønner, og la det koke ferdig i 5 minutter.
     
  5. Server suppen med revet ost.

Middagstips

Har du rester av pasta, byggperler eller ris i kjøkkenskapet? Tryll det bort i suppen! Ønsker du litt mer styrke i retten, tilsett litt chili eller chilipulver.

Tid: 30 min


100 g pasta
1 pk bacon, ternet
2 fedd hvitløk, finhakket
1 løk, ternet
1-2 stilker stangselleri, tynne skiver
1⁄2 fennikel, ternet
3 gulrøtter, ternet
1,2 liter vann
1 terning kyllingbuljong**
1 ts tørket timian/oregano*
1⁄2 purre, skivet
1 pk grønne bønner, finkuttet
1 boks cherrytomater
1⁄2 grana padano ost, revet

olje til steking*


*fra kjøkkenskapet
** kan sløyfes