Varm ovnen til 220°C.

Skrell og kutt grønnsakene som anvist ved ingrediensene. Legg i en ildfast form og vend inn 2 ss smør, 4 ss rapsolje, salt og pepper. Bak i ovnen i 20-30 minutter. Tilsettpurre mot slutten av steketiden. Grønnsakene skal være hardt stekt og nesten ha litt brente kanter.

Varm medisterkakene i ovnen eller i en stekepanne til de er gjennomvarme.

Smak til rømmen med grov sennep, revet eple, salt og pepper.

Server medisterkakene med de ovnsbakte grønnsakene og sennepsrømmen.

 

Middagstips:

  • Vi foretrekker grov sennep til denne retten, men har du ikke det i kjøleskapet så kan du bruke en annen type sennep. Smak deg frem slik at dressingen ikke blir for sterk.
  • Har du små barn som ikke liker sennep kan du dele dressingen i to – en for de store og en for de små.

Tid: 45 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk medisterkaker

Kuttes i grove båter eller staver:
350 g gulrøtter
400 g potet
400 g kålrot
200 g persillerot
1⁄2 løk

1⁄2 purre, skivet

1⁄2 beger rømme
2 ts grov sennep* (se tips)
1⁄2 eple, revet
2 ss smør*

4 ss olje til steking*
salt og pepper*

 

 

*Fra kjøkkenskapet