Kjør sammen kokt potet, egg og rømme med en stavmikser til en slett røre. Tilsett deretter bakepulver, mel, en klype salt, pepper og rør godt sammen.  La røren hvile på kjøkkenbenken i minimum 10 minutter. 

Ha røren i en sprøytepose.

Stek små ”lapper” (like store som 20 kroninger) i en varm stekepanne på middelsvarme. Stek de et par minutter på hver side.

La bliniene avkjøle seg helt.

Pisk rømmen slik at den blir luftig og fin.

Topp med litt litt løyrom, pisket rømme, finhakket rødløk og eventuelt litt gressløk.

Server med noe godt og drikke!

Tid: 25 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: Gir ca. 20 små blinis


4 mandelpoteter, kokt og skrelt
2 egg
3 ss rømme
1 ts bakepulver
4 ss bokhvetemel finmalt (kan også brukes hvetemel)
salt & pepper

200 g løyrom
3 ss rømme, pisket
½ rødløk, finhakket
hakket gressløk