1. Kok opp en kjele med vann, legg i posen med potet og skru ned varmen. Poteten kan ligge og trekke seg ferdig mens du lager resten av maten.
   
 2. Kjør mandlene i en kjøkkenmaskin til et grovt mel.
   
 3. Ha egg, mel og mandelmel i hver sin skål. Kutt fisken i ”pinner” (ca. 50 g pr. pinne), salte og pepre fisken og vend pinnene først i mel, så egg og til slutt mandelmel.
   
 4. Varm to stekepanner, hvis du har, med litt smør og olje. Stek fiskepinnene i 3-4 minutter på hver side. Hold en knivspiss i en av fiskepinnene i 5 sekunder, om knivspissen da er varm er fiskepinnene ferdig.
   
 5. Kok opp en liten kjele med vann. Skru av varmen og tilsett ertene. La ertene trekke til de er gjennomvarme i ca. 4 minutter. Smak på en ert og sjekk at de er varme, sil av vannet og tilsett litt olivenolje eller en klatt smør, finhakket ramsløk, salt og pepper.
   
 6. Bruk en ostehøvel til å kutte lange bånd av agurken på langs, bland med salat og revet gulrot til en salat. Vend inn litt god olivenolje, salt og pepper.
   
 7. Server fiskepinnene med poteter, salat, ramsløkserter og rømme.

Middagstips

Ønsker du å lage en klassisk råkost? Riv 2 gulrøtter og 1 eple på et rivjern. Bland 1 ss sukker med 3 ss sitronsaft. La sukkeret løse seg opp og bland i gulrøttene.

Tid: 35-45 minutter


1 pk torskefilet, delt i ”pinner”
2 egg, vispet
50 g hvetemel*
1 pose brødkrumme

1 pk sous vide-potet

1⁄2 salat, revet
1⁄2 agurk, tynne bånd
2 gulrøtter, revet

1 pk erter
5 blader ramsløk, finhakket

1⁄2 boks Rørosrømme

olje & smør til steking*
olivenolje*
salt & pepper*


*fra kjøkkenskapet
**kan sløyfes