Hvorfor kjøpe ferdig majones eller remulade?

Få ting er så enkelt å lage som dette. Og så sparer du deg for masse rare tilsetningsstoffer.

Majones og remulade tåler også godt oppbevaring så lenge det står kjølig.

Som grunnregel velger vi råvarer med masse smak, men her gjelder ikke dette prinsippet.

Om du skulle falle for fristelsen å lage majones på ekstra fin olivenolje så vil du få et for sært resultat. Bruk derfor en nøytral olje med lite smak.

Majones:

Husk at alle råvarene må ha romtemperatur for at majonesen ikke skal skille seg. Bland eggeplomme, sitron, sennep, salt og pepper i en bolle.

Pisk inn litt og litt av oljen til du får en fin majoneskonsistens.

Du kan også lage dette med en stavmikser. Bland alt, utenom oljen, i en smal og høy container. Kjør stavmikseren på lav hastighet og hell oljen over forsiktig.

Når du ser at emulsjonen starter, kan du løfte litt på mikseren. På under ett minutt har du så en ferdig deilig majones.

Skulle majonesen bli for tykk, kan du spe med litt vann. Smak til med eventuelt litt mer sitron.

Tips: Skal du smaksette majonesen anbefaler vi å sløyfe sennepen slik at den ikke krasjer med hvitløken eller de urtene du har for hånd. Vi har f.eks laget en majones smaksatt med ramsløk når det er sesong, se hvordan her!


Remulade:

Skal du lage remulade, lager du først en porsjon med majones.

Rør i tillegg inn 6 ss sylteagurk i små biter, 3 ss grovhakket kapers, 2 ansjosfileter i små biter, 2 ss finhakket bladpersille eller annen urt du liker som estragon, gressløk etc.

Gå til øvrige produkter

Tid: 10-15 minutter
Vanskelighetsgrad: Middels


1 eggeplomme
saften av 1/2 sitron
3 dl nøytral olje som rapsolje
1 ts god sennep
litt salt og pepper