1. Varm en vid gryte eller wokpanne med litt olje og stek kjøttet på høy varme til det har fått en gyllen stekeskorpe. Løft ut kjøttet av pannen og legg på en tallerken.

  2. Vask pak choi og kutt i to slik at du ikke blander de hvite stilkene med de grønne bladene da de har forskjellig steketid. Kutt pak choien i biter. Kutt løk, gulrot, paprika, purre, chili og ingefær som anvist.

  3. Varm den samme pannen med litt olje og fres løk, gulrot, paprika, purre, chili og de hvite bitene med pak choi til det er blankt. Tilsett ingefær og de grønne bladene med pak choi og stek et par minutter.

  4. Kok opp en kjele med 1 liter vann. Når vannet koker, tilsett nudlene og fjern kjelen fra varmen. La nudlene trekke i 3-5 minutter. Sil av vannet og skyll nudlene i kaldt vann. Ha nudlene tilbake i kjelen og varm de kjapt til servering.

  5. Mens nudlene trekker, gå tilbake til wokpannen: Tilsett kjøttet og la det bli varmt i pannen. Fjern pan- nen fra varmen og smak til med soyasaus, fish sauce, salt og pepper. Riv over litt limeskall og klem ut saften.

  6. Server nudlene sammen med woken.

 

 

Middagstips

  • Ønsker man en mildere rett kan man sløyfe hvitløk, chili og ingefær.
  • Retten smaker utrolig godt med grovhakkede cashewnøtter! Dryss over før servering.
  • Har du ikke fishsauce kan du også bruke soyasaus.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk risvermicelli

1 pk strimlet svinekjøtt

1 pak choi, i biter
1⁄2 løk, i båter
1 gulrot, i skiver
1 paprika, strimlet
1⁄2 purre, skivet
1⁄4-1⁄2 chili, uten frø, finhakket
ca. 3 cm ingefær, finhakket
2 ss soyasaus*
1⁄2-1 ss fishsauce*
1⁄2-1 lime, saft og revet skall

olje til steking*
salt og pepper*

 

*Fra kjøkkenskapet