Kok ris etter anvisning på pakken.

Varm en stekepanne med litt olje og stek kjøttet på høy varme til det har fått en gyllen stekeskorpe. Tilsett litt limesaft og en skvett fish sauce, og sett til side.

Vask og kutt pak choi. Skill mellom de hvite stilkene og de grønne bladene – disse har forskjellig steketid.

Varm en vid kjele med litt olje. Fres løk, gulrot og de hvite bitene med pak choi. Når grønnsakene er blanke, tilsett de grønne bladene med pak choi, hvitløk, chili og ingefær. La det surre et minutt eller to.

Smak til med fishsauce, limesaft, litt revet limeskall, salt og pepper.

Bland kjøtt med grønnsakene og server med ris og grovhakket koriander.

 

Middagstips

  • Ønsker man en mildere rett kan man sløyfe hvitløk, chili og ingefær.
  • Retten smaker utrolig godt med grovhakkede cashewnøtter! Dryss over før servering.
  • Har du ikke fishsauce kan du også bruke soyasaus.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


3 dl ris

1 pk strimlet ytrefilet av svin

1 pak choi, i biter
1 løk, i båter
1-2 gulrøtter (200g), i skiver
1⁄4 chili, uten frø, finhakket
ca 3 cm ingefær, finhakket
1⁄2 lime, saften og revet skall
3 ss fishsauce*
1⁄2 potte koriander

olje til steking*

*Fra kjøkkenskapet