Finkutt purre, spisskål og fennikel, skyll smørbønnene, og kutt av toppene og bunnene på de grønne bønnene.

Kok opp en kjele og kok de grønne bønnene i 4 mintter. Skyll bønnene i kaldt vann for å stanse kokingen. Del bønnene på midten og legg til side.

Kok opp 2 ss vann og 3 ss smør i en gryte. Når smøret er smeltet tilsettes kål og fennikel. Vend rundt til det har falt litt sammen. Tilsett de grønne bønnene, butterbeans, purre og saften av 1 sitron.

Når alt er varmt tilsettes finhakket persille og smakes til med salt.

Anrett salaten på et stort fat. Server gjerne med brød.

Tid: 30-40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


2 bokser smørbønner
1 pk grønne bønner
1 stk spisskål – finkuttet
½ stk purre – finkuttet
½ pt persille –finhakket
1 stk fennikel – finkuttet
1 stk sitron
3 ss smør
salt*

*Fra kjøkkenskapet