Kok middagsperlene etter anvisning på pakken med litt buljong.

Kutt og del grønnsakene som anvist til høyre.


Vend fennikel med eddik og la det marinere mens du lager resten av maten.


Stek squash og paprika på høy varme i litt olje til det er mykt. Vend inn tomat og få grønnsaksblandingen over i en stor bolle.


Stek løk til den er brun og karamellisert. Tilsett de stekte grønn- sakene, riv i sitronskall og klem over saften. Vend inn 3⁄4 av fenni- kelen og ha tilbake i bollen og sett til side.


Varm pannen med litt olje til den nesten oser og tilsett ok- sekjøttet. Nå er det kjempeviktig at du lar kjøttet ligge helt i fred til det får en fin stekeskorpe. Vend på kjøttet først når det er godt brunet, etter ca. 1-2 minutter. Ha det ferdigstekte kjøttet over i bollen med grønnsakene og vend inn middagsperlene.


Tilføy kjapt 1⁄2 dl vann i pannen du stekte kjøttet i og kok den ren i ca. 45 sekunder. Saften som er igjen tilsettes i salaten og vil gi en deilig kraft til retten. Topp salaten med resten av fennikelen og server.

Middagstips:
Vår beste venn på kjøkkenet er mandolinjernet. Den bruker vi hver gang vi skal kutte noe tynt, som her - fennikel.

Tid: 45 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


2-3 dl middagsperler
1 buljongterning*

1 paprika, i grove biter
1⁄2 stk squash, i grove biter
100 g tomat, i grove biter
1 løk, finstrimlet
1 sitron, saften og revet skall*
1 pk strimlet oksekjøtt

1 fennikel, supertynne skiver
3 ss eplecidereddik*

 

*Fra kjøkkenskapet

Erstatt middagsperlene for en glutenfri oppskrift.