Sett ovnen på 180°c.

Kutt løk i tynne skiver. Dårlig tid? Finhakk løken slik at karamelliseringen går raskere. 

Fres løken i en kjele med litt olje og tørket timian til den er gyllen. Dette vil gi en god sødme til suppen. Om løken begynner å sette seg i kjelen er det bare å tilsette litt vann i bunn.  

Tilsett finhakket hvitløk og la det surre i 30 sekunder. 

Tilsett smør og la det frese et minutt. Strø over melet og la det frese litt videre.

Tilsett vann, laurbærblad og buljong. 

Skrell potet og kutt i terninger. Tilsett i suppen og la det småkoke i ca. 15. minutter. 

Skjær brødet i skiver. Strø på rikelig med revet parmesan og stek i ovnen til osten er smeltet. 

Skyll og sil bønnene. Når suppen har kokt i ca. 15 minutter, tilsett bønnene. 

Smak til med salt, pepper, soyasaus og eddik eller sitronsaft.

Server suppen i dype skåler med grovhakket bladpersille og gratinert brød.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


800 gram løk
1 spiseskje olje til å steke i*
1 spiseskje tørket timian*
2 stk hvitløksfedd
1 spiseskje smør*
2 spiseskje hvetemel*
1 liter vann*
1 stk laurbærblad (kan sløyfes)*
400 gram potet
1 stk halvstekt brød
1 boks hermetiske butterbeans
0.5 stk parmesan
1 teskje soyasaus*
2 teskje eddik eller sitron*
0.5 bunt bladpersille

*Fra kjøkkenskapet

For glutenfri oppskrift erstatt hvetemel med jyttemel eller annet glutenfritt mel, og brød med glutenfritt brød.