1. Varm ovnen til 180°C.
     
  2. Kok linser etter anvisning på pakken.
     
  3. Varm en stor kjele med litt olje på middels varme. Stek løken under omrøring til den er godt brunet. Tilsett tørket timian/oregano, hvitløk og sukker mot slutten av steketiden. Det er viktig at løken blir ordentlig gyllen og karamellisert for å gi maks smak til suppen.
     
  4. Tilsett vann, buljong og la suppen koke i 15 minutter. Smak til med salt og pepper.

    Mens suppen koker:
     
  5. Kutt brødet i biter som passer i suppeskålen og legg på et bakebrett. Riv over osten og stek i ovnen til osten er smeltet og gyllen.
     
  6. Ha en skje kokte linser i hver suppeskål og øs over sup- pen. Topp med gratinert brød.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


2 dl røde linser
4 løk, finstrimlet
2 ts tørket timian/oregano*
2 fedd hvitløk, finkuttet
1 ts sukker
1 1⁄2 liter vann
1 grønnsaksbuljongterning*

1 hirsebrød
2/3 grotteost

olje til steking*
salt og pepper*