Varm ovnen til 200 °C. Sett inn en ildfast form i ovnen til forvarming.

Kok skrelt potet uten salt i vannet til de er møre - saltet vil gi en seig og limete potetpuré. 

Lag røre til pletter
Med en stavmikser eller kjøkkenmaskin; Kjør kidneybønner, egg og paprikapulver til en glatt røre. Vend inn rødløk, linser, mel og smak til med salt og pepper. 

Tomat- & paprikasaus
Fres alle grønnsakene til sausen (utenom hvitløk) og stek til det begynner å ta farge. Tilsett hvitløk, spisskummen og la det frese i ca. 1 minutt. Tilsett tomatpassata, sukker, eddik og la det småkoke i 5 minutter. 

Stek pletter
Varm en panne med en blanding av olje og smør. Øs opp pletterøren med en spiseskje og stek som små pannekaker til de er gylne på begge sider. Legg plettene den ildfaste formen du satt i ovnen og la de bake ferdig i ovnen i ca. 5 minutter. 

Potetpuré
Sil av vannet på potetene og la de dampe av seg litt i kjelen på kokeplaten. Tilsett melk, smør og mos med en stapper til en puré. Liker du en løsere puré, tilsett mer melk. Smak til med salt og pepper.

Server plettene  med potetpuré, tomat- & paprikasaus og dryss over hakket persille. 

Tid: 30-40 minutter


Pletter
1 boks kidneybønner, skylt, silt
2 egg
1 ts paprikapulver K
1 boks linser, skylt, silt
1 rødløk, finhakket
ca. 2 ss mel K (35 g) 

Tomat- & paprikasaus
2 stilker selleri, hakket
1 grønn paprika, grove biter
1 rød paprika, grove biter
1 sjalottløk, hakket
1 rød chili, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ts spisskummin K
1 glass tomatpassata
1 ss sukker K
1 ss hvitvinseddik K

Potetpuré
600 g potet, skrelt, ternet
2 ss smør K
1 dl melk K 

persille, hakket
stekeolje,
salt&pepper K


K - fra kjøkkenskapet.