1. Varm ovnen til 200°C.
     
  2. Varm en stor gryte med litt olje. Stek løk og aubergine til det er mykt og gyllent. Tilsett paprika, hvitløk og chili og stek videre i 2 minutter. Tilsett deretter tomat, kokosmelk, vann og linser. Kok i 15-20 minutter til linsene er møre og har tyknet gryten. Smak til med salt og pepper.
     
  3. Stek brødet i ovnen i 7-10 minutter.
     
  4. Server linsegryten med grovhakket koriander og nystekt brød.

Tid: 30-40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


2 løk, tynne skiver
1⁄2 aubergine, små terninger
1⁄2 paprika, ternet
3 fedd hvitløk, revet/knust
1 chili, finkuttet
500 g tomat, ternet
1 boks kokosmelk
4 dl vann
4 dl røde linser

1⁄2 pt koriander, grovhakket
1 hirsebrød
salt & pepper*
olje til steking*

 


*fra kjøkkenskapet
**kan sløyfes