Varm ovnen på 230°C. 

Kjør potet og egg med en stavmikser eller foodprosessor til en puré – Litt biter gjør ingen ting. Vend resten av ingrediensene til plettene og bland godt sammen. 

Legg fennikel i en ildfast form. Tilsett smør, litt salt og appelsinsaft. Bak i ovnen til fennikelen blir brun i kantene. Rør en gang underveis.

Varm en stor panne med litt smør.  Øs opp én og én skje av røren og stek små pletter til de har fått fin farge på begge sider. Bak plettene ferdig i stekeovnen i ca. 5 minutter. 

Kok gulrøttene til de er møre. Sil av vannet, tilsett revet ingefær og smør. 

Kjør til en puré med en stavmikser og smak til med salt og pepper.

Vask og riv grønnkålbladene i biter – skjær bort stilken. Bruk gjerne den samme stekepannen på nytt og stek grønnkålen i litt smør eller olje til den faller sammen. 

Vend grønnkålen inn med den bakte fennikelen og server til pletter og gulrotpuréen. 

Tid: 25 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


Linser- & potetpletter 
1 boks linser, skylt
1 pk potet, sousvide, ternet
2 egg
3 ss melK
½ potte persille, finhakket
½ løk, finhakket

600 g gulrot, grovhakket
1 ss revet ingefær
2 ss smørK

2 fennikel, båter
1 appelsin, saften
1 pk grønnkål, vasket og revet grovt

smør & oljeK
salt & pepperK


K = Fra kjøkkenskapet


Bruk det melet du foretrekker – hvetemel, glutenfritt mel, kikertmel. Du bestemmer!