Varm ovnen til 180°C.

Kok sellerirotterninger møre. 

Kok finternet rødbet i godt saltet vann et par minutter.

biff à la Lindström 
Bland sammen rødbetene, kidneybønner, halvpasten av potetene, egg og sennep til en grov røre med en kjøkkenmaskin eller stavmikser. Vend inn brødkrumme, løk, kapers og halvparten av persillen. Smak til med nykvernet pepper og evt. litt salt (husk at kapers også er salt). La røren svelle i 5 minutter. 

Legg cherrytomater i en ildfast form. Dryss over olivenolje, salt og pepper. Bak i ovnen i ca. 20 minutter.

Form Lindström-røren til små kaker. Dypp hendene i litt vann, så blir det lettere. Stek i litt smør et par minutter på hver side til de har fått fin farge. Legg på en stekebrett og bak ferdig i ovnen i 10 minutter.

Smelt en god klikk smør i samme stekepanne, sammen med resten av den hakkede persillen og server som topping til ”biffene”.

Når selleriroten nærmer seg ferdig, tilsett de resterende potetene og kok ferdig. Sil av vannet og la det dampe av seg i kjelen. Tilsett melk, smør og mos til en puré. Smak til med salt og pepper.

Server ”biff” à la Lindström med persillesmør, selleripuré og bakte cherrytomater.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 selleri, skrelt, biter
½ pk sous vide potet
2 ss smørK
1 dl melk

300 g rødbeter, skrelt, finternet
1 boks kidneybønner, skylt
½ pk sous vide potet
2 egg
1 ss dijonsennepK
½ pk brødkrum
1 løk, finhakket
3 ss kapers, finhakket
1 potte persille, finhakket

1 pk cherrytomat
2 ss olivenoljeK 

smørK
salt & pepperK


K = Fra kjøkkenskapet 


For glutenfri oppskrift, bruk glutenfritt mel.