Forvarm ovnen til 190°C.

Kutt grønnsaker som beskrevet.

Stek kjøttdeigen til den er godt brunet. Tilsett aubergine, squash, løk, hvitløk om du har og paprika. Stek videre til grønnsakene har tatt litt farge. Tilsett glasset med tomat og hakkede smørbønner.

I en ildfast form: Legg halvpasten av spinaten i bunnen, deretter et lag med halvparten av kjøttblandingen. Legg et nytt lag med spinat og resten av kjøtten. Fordel cottege cheese på toppen og stek i ovnen i 15-20 minutter.

Vask og kutt grønnsaker til salaten. Bland sammen og vend inn litt god olivenolje, salt og pepper.

Server lasagnen sammen med frisk salat.

Tid: 40-45 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk kjøttdeig
1 glass tomatpassata
1 boks smørbønner - grovhakket
1 stk aubergine – i skiver
1 stk squash – i skiver
1 stk paprika – i strimler
1 ½ løk – i tynne skiver
1 fedd hvitløk* - revet
200 g spinat
1 beger cottage cheese fra Røros

salat:
½ stk salat
½ agurk – i tynne bånd
½ avocado – i tynne skiver
ekstra jomfru olivenolje*
salt og pepper*

*Fra kjøkkenskapet

Denne oppskriften er glutenfri. For melkefri oppskrift kan du rive blomkål fremfor cottege cheese.