Sett ovnen på 200°C.

Del gresskar i to, fjern innmaten med en skje og kutt i terninger. Behold gjerne skallet på. Vend gresskaret med pastinakk, fennikel, løk, hvitløk, sitronsaft, olje, salt og pepper. Bak i ovnen på et bake- brett i 20-30 minutter til grønnsakene er møre.

Del fisken i porsjonsstykker. Legg på bakebrettet sammen med grønnakene de siste 7-8 minuttene av steketiden. Fisken skal ha en kjernetemperatur på 56 °C. Steketiden vil variere litt utfra type ovn.

Bland sammen ingrediensene til yoghurtdressingen og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Server lange med bakte grønnsaker, yoghurtdressing og finhakket persille.

Tid: 40 min


1 pk lange

3⁄4 gresskar, med skall, i små terninger
500 g pastinakk, vasket, i tynne skiver
1 fennikel, skivet
1 løk, i skiver
2 hvitløksfedd, grovhakket 1/3
sitron, saften*

yoghurtdressing
1⁄2 beger yoghurt
1⁄2 agurk, revet
1 fedd hvitløk, finrevet
1/3 sitron, saften

1/3 potte persille, finhakket

ekstra jomfru olivenolje*
salt og pepper*