Amaranth er et naturlig glutenfritt frø som lenge har vært kjent hos befolkningen i Sør-Amerika, og både inkaene og aztekerne mente at frøene forlenger livet ditt. De næringsrike amaranthfrøene har et høyt innhold av protein, sunne fettsyrer, kostfiber, essensielle aminosyrer som lysin, mineralene kalsium, magnesium jern, samt E- og flere B-vitaminer. De kan kokes hele eller poppes som popkorn. Bruk de i frokostblandinger, salater eller som vi har gjort her - som tilbehør til hovedretten.

Legg rødløken i en skål og press over rikelig med sitronsaft, eddik og olivenolje. La det ligge på benken og marinere mens du tilbereder resten av maten.

Kok amaranthfrøene etter anvisning på pakken.

Sil av laken og skyll kikertene. Kjør dem i en foodprosessor eller med en stavmikser. Smak til med 1-2 ss rømme, 2 ss olivenolje, litt sitronsaft, salt og pepper.

Fukt hendene i kaldt vann og form farsen til 8-10 stk avlange pølser.

Stek lammefarsen i en grillpanne eller i en stekepanne med litt olje i 30 sekunder på alle 4 sidene til de er gylne og fortsatt saftige i midten. Hvis du ønsker kan du tre dem på trespyd eller spisepinner etter at de er stekt.

Bland agurk og tomat med den marinerte rødløken.

Server lammespydene med den kokte amaranthen, hummus og salat.

Tid: 45 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk lammefarse
8-10 grillspyd eler spisepinner (kan sløyfes)
250 g tomat - i terninger
2/3 agurk - i terninger
½ rødløk - i tynne skiver
½ sitron
4 dl amaranth
1 boks kikerter
1-2 ss rømme

Fra kjøkkenskapet:

olivenolje, sitron, eddik, salt og pepper, buljongterning (kan sløyfes)