Varm ovnen til 230°C.

Skrell og kutt potet i terninger. Kok (uten salt i vannet) i ca. 20 minutter til det er mørt. Sil av vannet og mos med smør og melk til en stappe. Smak til med salt og pepper.

Skrell og kutt løk og gulrot i båter. Legg grønnsakene på et kledd bakebrett og vend med revet skall og saften fra en sitron, olivenolje, salt og pepper. Spre grønnsakene godt slik at de blir fortere ferdig. Vend inn hakket persille rett før servering.

Varm en panne med litt smør eller olje og stek pølsene til de er gylne og gjennomvarme.

Server pølsene med potetpuré og ovnsbakte grønnsaker.

Tid: 35  minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


700 g potet, skrelt/ternet
2 ss smør*
1 dl melk*

500 g gulrot, delt i fire på langs
1 rødløk, båter
1 ½ løk, båter
1 sitron, skall/saft
½ bunt persille, hakket

1 pk lammepølser

salt & pepper*


* = fra kjøkkenskapet