Kok kålrot og selerirot i rikelig med saltet vann til det er mørt. Sil av vannet, tilsett smør og mos med en potetstapper eller stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Mens grønnsakene koker
Bland sammen sukker, eddik og olivenolje. Vend inn finsnittet rødløk og la det stå og marinere til resten av maten er klar. 

Stek pølsene i en stekepanne på middelsvarme til de er gylne og gjennomstekte.

Sett på en kjele med litt vann i bunnen og damp brokkolibukettene under lokk til de er myke, men fortsatt har litt tyggemotstand. Sil av vannet og vend inn litt smør eller olivenolje, salt og pepper.

Server Lammepølsene med rotmos, syltet rødløk og dampet brokkoli.

Tid: 35  minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk lammepølse

1 kålrot, skrelt, ternet
1 selleri, skrelt, ternet
1-2 ss smørK
1 dl melkK

1 brokkoli, buketter

1 rødløk, tynt skivet
1 ss sukkerK
1 ss hvitvinseddikK
2-3 ss olivenoljeK

salt & pepper K


K = fra kjøkkenskapet