Varm ovnen til 180°C (eller fyr opp grillen – hvis du er en av oss som griller året rundt).

Kok speltperler etter anvisning på pakken, gjerne med en buljongterning for ekstra smak.

Form små pølser av lammefarsen, vi lagde 10 stk. Tre gjerne på grillspyd om du har. 

Varm en stekepanne med litt olje og stek lammefarsen til den har fått en fin stekeskorpe. Legg over i en ildfast form og stek ferdig, 6–7 minutter i ovnen. 

Bland sammen ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper. 

Varm en stekepanne på høy varme med litt olje. Stek paprika, squash og rødløk til det har tatt farge. Bland grønnsakene med speltperlene og smak til med salt, pepper og olivenolje. 

Server lammespydene med speltsalat og yoghurtdressing. 

Tid: 40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk speltperler

1 pk lammefarse

1 rød paprika
1 squash
1 rødløk

dressing
1 beger Rørosyoghurt
1 fedd hvitløk, revet
1 ss honning K
½ sitron, saften
½ bunt persille, hakket

olivenolje K
salt & pepper K


K = Fra kjøkkenskapet  


For glutenfri rett, erstatt speltperler med quinoa.