1. Kok middagsperler i rikelig med vann, og gjerne en buljongterning hvis du har, i ca. 20 minutter. Sil av vannet når de er møre, men fortsatt har litt tyggemotstand.
   
 2. Vend skivet tomat, rødløk og agurk sammen til en salat med litt olivenolje, salt og pepper. La salaten marinere til resten av maten er klar.
   
 3. Kjør ingrediensene til hummusen i en kjøkkenmaskin eller med en stavmikser til du har en glatt puré og smak til med salt og pepper. Spe med vann om den blir for tykk.
   
 4. Bland lammefarsen med hvitløk, melk og egg. Fukt hendene i kaldt vann og form farsen til kjøttboller. Tre gjerne kjøttbollene på grillspyd om du har. Varm en panne med litt olje og stek kjøttbollene til de er gylne og gjennomstekte.

  (Har du dårlig tid kan du sløyfe hvitløk, melk og egg, og heller klippe et hull i hjørnet av posen og klemme ut kjøttboller direkte i pannen.)
   
 5. Server lammespydene med middagsperler, hummus og tomatsalat.

Middagstips

Press rikelig med sitronsaft, eddik og olivenolje over den skivede løken og la den ligge og marinere litt i en skål før du blander den i salaten.

Tid: 40 min


1 pk middagsperler (erstatt med quinoa for glutenfri oppskrift)
1 kyllingbuljongterning**

hummus
1 boks kikerter, silt og skylt
1-2 ss yoghurt
2 ss olivenolje
1⁄2 sitron, saften
1 pk lammefarse

1 fedd hvitløk, knust
1⁄2 dl melk*
1 egg*
300 g tomater, skivet
2/3 agurk, skivet
1⁄2 rødløk, skivet

olivenolje*
olje til steking*
salt & pepper*


*fra kjøkkenskapet
**kan sløyfes