Legg posen med lammekjøtt i litt varmt vann fra springen slik at kraften smelter.

Kok potet i lettsaltet vann til de er møre. Koketiden vil variere i forhold til størrelsen på potetene.

Skrell gulrøtter, persillerot og kutt i biter. Kutt av endene på aspargesbønnene.

Klipp av et hjørne på posen med lammekjøttet og hell kraften i et desilitermål. Tilsett vann slik at du får 7 dl væske totalt.

Smelt smør i en stor nok kjele til å romme både kjøtt og grønnsaker. Tilsett hvetemel og rør med en visp. Spe inn kraften mens du visper slik at du får en god saus, men spar på 1-2 del av kraften. Tilsett grønnsaker og la sausen koke. Spe inn mer kraft hvis du synes sausen virker tykk.

Plukk kjøttet fra beinet og riv i biter. Tilsett i gryten sammen med skivet purre og aspargesbønner. La det koke til grønnsakene er ferdig. Tilsett fløte og gi gryten et oppkok. Smak til med sennep, salt og pepper.

Tid: 30-40 minutter


600 g potet, skrelt

1 pk lammekjøtt
2 gulrøtter (ca 200 g), i biter
150 g aspargesbønner
3-4 persillerøtter (ca 300 g), delt i tre
1⁄2 purre, i skiver

40 g glutenfritt mel*
40 g smør*
Lammekraften fra posen
Vann
1 ss dijonsennep*
1 dl fløte/melk*

1⁄2 potte dill, grovhakket
salt og pepper*