1. Legg pakken med lammekjøtt i litt varmt vann slik at kraften inni posen smelter og blir flytende.
     
  2. Kok potet i lettsaltet vann til de er møre. Koketiden vil variere etter størrelsen på potetene. 

  3. Kutt grønnsaker som beskrevet. Klipp hull i hjørne på pakken med lammekjøttet og hell kraften i et desilitermål. Tilsett vann slik at du får 7 dl væske totalt.

    Lag saus 
  4. Smelt smør i en stor nok kjele til å romme både kjøtt og grønnsaker. Tilsett mel og rør med en visp. Spe inn 5-6 dl av kraften (spar 1-2 dl) mens du visper slik at du får en glatt saus. 

  5. Tilsett gulrot og persillerot i sausen og la det småkoke. Spe med mer kraft om sausen virker tykk. 
     
  6. Plukk kjøttet fra beinet og riv i biter. Tilsett i sausen sammen med skivet purre og la det småkoke til grønnsakene er ferdig. 

  7. Tilsett erter og fløte/melk og gi gryten et oppkok. Smak tilslutt til med sennep salt og pepper. 

  8. Server med kokte poteter og grovhakket dill.

Tid: 30-40 minutter


600 g potet, skrelt

2 gulrøtter (ca 200 g), i biter
3-4 persillerøtter, delt i tre
1/2 purre, skivet
1 pk erter
1 pk lammekjøtt

saus
40 g hvetemel*
40 g smør*
Lammekraften fra posen
1 ss dijonsennep*
1 dl fløte/melk*

1⁄2 potte dill, grovhakket
salt & pepper*


*Fra kjøkkenskapet


For glutenfri oppskrift, erstatt hvetemel med det glutenfrie melet du foretrekker. Vi har testet jytte, kikert og bokhvetemel, som alt fungerer like godt.