Varm ovnen til 190°C.

Kok bulgur etter anvisning på pakken. Tilsett gjerne en buljongterning for ekstra smak.

Skjær 2 tortillalefser til små trekanter/kakestykker. Legg på et stekebrett og pensle med olivenolje. Dryss over salt, pepper og bak i ovnen til de er gylne og sprø, 5–6 minutter. 

Bland sammen ingrediensene til yoghurtdressingen. 

Kutt og bland grønnsakene med den kokte bulguren. Smak til med olivenolje, salt og pepper. 

Trill lammefarsen til små kjøttboller og stek i en varm panne til de har fått en fin stekeskorpe. Legg over i en ildfast og stek de ferdig i ovnen, ca. 6 minutter – del en for å sjekke at de er gjennomstekt. 

Varm resten av tortillalefsene et par minutter i ovnen. 

Fyll tortillalefsene med bulgursalat, lammeboller, tortillachips og yoghurtdressing. Sett alt frem i skåler på middagsbordet og la alle sette sammen sine egne tortillas. 

Tid: 40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


bulgursalat
1 pk bulgur
1 rød paprika, ternet
½ agurk, ternet
cherrytomat, halvert
½ bunt persille, hakket
2 ss olivenolje K

yoghurtdressing
½ beger yoghurt
½ sitron, saften
1 ss honning K

1 pk krydret lammefarse
1 pk tortillalefser

olivenolje K
salt & pepper K


K = Fra kjøkkenskapet