Forvarm oven til 180°C.

Riv agurk på et rivjern (ca. 3 ss) og finhakk hvitløk. Bland med yoghurt og smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.

Kutt resten av agurken, tomat og feta i grove biter. Vask salat og bland alt sammen. Vend inn litt god olivenolje.  

Tilbered couscous etter anvisning på pakken. Tilsett en terning buljong i kokevannet for ekstra smak. Vend inn litt god olivenolje før servering.

Legg lammebollene i en ildfast form. Tilsett litt smør eller olje og godt med tørket oregano. Varm i ovnen i ca. 5-7 minutter.

Server lammebollene med couscous, fetasalat og yoghurtdressing.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


3 desiliter couscous
1 terning buljong*
1 ss olje*

¼ agurk
1 fedd hvitløk
1/3 beger yoghurt naturell
sitronsaft
salt og pepper*

½ agurk
300 g tomat
1 pk fetaost
½ stk salat
olivenolje*

1 pk lammeboller
tørket oregano*
smør eller olje*

*Fra kjøkkenskapet

Erstatt couscous for en glutenfri oppskrift. Bruk valgfri yoghurt for melkefri oppskrift.