Varm ovnen til 160°C. 

Kok poteter og lag potetpuré
Skrell og kutt potet i terninger. Kok i vann (uten salt) til de er møre. Salt i vannet vil gjøre stappen limete – så vær obs på dette når du lager potetpuré- eller mos i fremtiden også. 

Sil av vannet på potetene og mos med litt smør, melk, salt og pepper. Vi liker at pureén er litt løs og luftig slik at den oppleves lettere, så spe gjerne med litt ekstra melk. 

Lag salsa
Finhakk tomat, løk og kutt ramsløken i tynne strimler. Vend sammen med litt olivenolje, sitronsaft, salt og pepper. La salsaen stå og trekke til resten av maten er klar.   

Stek fisken
Legg laksen i en ildfast form med litt salt, pepper og olivenolje. Stek i ovnen i 12–14 minutter til fisken flaker seg. Laksen kan gjerne være litt rosa i kjernen. 

Lag squashsalat
Kutt squashen på langs til ca. ½ cm tykke avlange skiver. Hell litt olje på et fat med et dryss salt og pepper. Vend squashen i oljen og stek på høy varme i en grillpanne eller stekepanne til det har fått et fint grillmønster. TIPS: bruk grillen istedet for  stekepannen!

Kutt den grillede squashen i lange strimler og vend sammen med litt sitronsaft og olivenolje. Smak til med salt og pepper. 

Server
Høvle Grana Padana-osten i tynne skiver og server over den ovnsbakte laksen, squashsalaten, tomat- & ramsløkssalsa og potetpureén. 

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


Potetpuré
700 g potet
1–2 dl melk K
2 ss smør K

Salsa
1–2 tomater, ternet
1 bunt ramsløk, hakket
¼ løk, finhakket
½ sitron
olivenolje K

1 pk laks

Squashsalat
1 squash
olivenolje K
sitronsaft K

½ Grana Padano-ost


K = fra kjøkkenskapet