Varm ovnen til 180°C.

Kok potet uten salt i vannet. Salt vil gi en seig og limete
potetpuré.

Soyasmør
Finhakk sjalottløk og legg i en skål med soyasaus.
Brun smøret i en liten kjele, viktig at det blir godt brunet og får en nøttaktig lukt.
Hell det brunede smøret i skålen, pass på at bunnfallet i kjelen ikke blir med.

Legg fisken i en smurt ildfastform med skinnsiden opp. Bak i ovnen i ca. 7-10 minutter.

Kok opp en kjele med saltet vann og kok gulrot og blomkål i ca. 4 minutter. Sil av og vend inn litt salt, pepper og smør eller olje. 

Mens fisken er i ovnen
Sil av vannet på potetene og la de dampe av seg litt i kjelen på platen. Tilsett melk, smør og mos til en puré. Liker du en løsere puré, tilsett mer melk. Smak til med salt og pepper.

Ta fisken ut av ovnen og trekk av skinnet. Dryss over litt salt og pepper – men vær obs på at soyasmøret også er salt, så hold litt igjen.

Server laksen med potetpuré, kokte grønnsaker og soyasmør.

Tid: 35 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


600 g potet, skrelt/ternet
1 dl melk K
2 ss smør K

Soyasmør
1 ss sjalottløk, finhakket
1 ss soyasaus K
50 g smør K

1 pk laks
olje til formen K

1 brokkoli, i buketter
200 g gulrøtter, skivet
smør eller olivenolje K

salt & pepper K


K = fra kjøkkenskapet