Varm ovnen til 180°C.

Kok poteter og lag potetpuré
Skrell og kutt potet i terninger. Kok i vann (uten salt) til de er møre. Salt i vannet vil gjøre stappen limete – så vær obs på dette når du lager potetpuré- eller mos i fremtiden også. 

Sil av vannet på potetene og mos med litt smør, melk, salt og pepper. Vi liker at pureén er litt løs og luftig slik at den oppleves lettere, så spe gjerne med litt ekstra melk.

Mens potetene koker – Stek fisken
Legg laksen i en ildfast form med litt salt, pepper og olivenolje. Stek i ovnen i 10 minutter til fisken flaker seg. Laksen kan gjerne være litt rosa i kjernen.

Kok gulrøtter
Kutt gulrøttene i lange staver. Kok i saltet vann til de er myke, men fortsatt har litt tyggemotstand. Sil av vannet og vend med litt smør eller olivenolje og hakket ramsløk. Smak til med salt og pepper.

Server laksen med potetpuré og gulrøtter.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


700 g potet
1–2 dl melkK
2 ss smørK

1 pk laks

600 g gulrot
1 bunt ramsløk

salt & pepperK
olivenolje & smørK


*fra kjøkkenskapet