Sett ovnen på 180°C.


Del potet i terninger og kok i lettsaltet vann til de er møre.


Kutt resten av grønnsakene og del fisken i porsjonsstykker.


Bland yoghurt med litt mynte Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sitronsaft hvis du har.


Bland sammen eddik, dijonsennep og olivenolje i en bolle. Tilsett kokte poteter og rødløk. Rør godt og la blandingen stå å trekke smak.


Legg laks i en ildfast form og gni inn med olivenolje, salt og pep- per. Bak i ovnen i ca. 8-10 minutter.


Fyll en kjele med ca. 2 cm vann i bunnen, smør, litt salt og kok opp. Tilsett brokkoli og legg på et lokk. Damp i 5-7 minutter.


Server laksen med potetsalat, dampet brokkoli og myntedressing.

Tid: 45 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


600 g laks
ekstra jomfru olivenolje*
salt og pepper*

1 stk brokkoli, i buketter
1 ss smør*
salt*

1⁄2 beger yoghurt naturell
1⁄2 potte mynte, finhakket
salt og pepper*
sitronsaft*

Potetsalat:
600 g potet, i terninger
1⁄2 stk rødløk, finhakket
3 ss hvitvineddik eller annen god eddik*
1-2 ts dijonsennep*
1 dl ekstra jomfru olivenolje*
salt og pepper*

*Fra kjøkkenskapet