Varm ovnen til 160°C.

Kok potet og jordskokk til det er mørt.

Kok opp en kjele med 1 dl vann og smør. Tilsett gulrot og løk. Damp under lokk i ca. 3 minutter. Ta av lokket og tilsett eddik og honning. La væsken koke helt inn, ca. 5-6 minutter. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt mer honning og limesaft.

Bak fisken i ovnen i ca. 15-20 minutter, eller til den har en kjernetemperatur på 50°C.

Hell av vannet på potet og jordskokk. Tilsett en god klatt smør eller litt melk og mos til en glatt puré. Spe med melk til ønsket konsistens og smak til med salt og pepper.

Server den bakte laksen med glaserte grønnsaker og jordskokkpuré.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


600 g jordskokk, i små biter
200 g potet, i små biter
en god klatt smør*
salt og pepper*
melk*

350 g gulrot, tynne skiver
1 rødløk, i båter
1⁄2 gul løk, i båter
2 ss smør*
1 dl vann
1 dl eddik*
1-2 ss honning*
salt og pepper*
1⁄2 lime, saften

1 pk laks

*Fra kjøkkenskapet