Varm ovnen til 180°C.

Skrell potet og kutt i små biter, del blomkål i biter. Kok til grønnsakene er møre.

Del perletomat i 4 og kutt reddik i tynne skiver. Vend inn litt god olivenolje, salt og pepper. La salaten stå og marinere til resten av maten er klar.

Legg fisken i en ildfast form. Ha over litt olivenolje, salt og pepper. Bak i ovnen i ca. 12 minutter.

Finhakk en sjalottløk og legg i en skål med litt soyasaus slik at det dekker løken. Brun smøret i en liten kjele til det får en nøtteaktig lukt. Hell smøret over i skålen, pass på at bunnfallet i kjelen ikke blir med.  

Sil av vannet på blomkål og potet. Tilsett smør og mos. Spe med litt melk eller fløte til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

Server laksen med blomkålpuré, tomatsalat og soyasmør.

Tid: 30-40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 stk blomkål
300 g potet
2 ss smør*
en skvett melk/fløte*
salt og pepper*

1 pk perletomat
½ bunt reddik
olivenolje*
salt og pepper*

1 pk økologisk laks
2 ss olivenolje*
salt og pepper*

100 g smør*
soyasaus*
1 stk sjalottløk

*Fra kjøkkenskapet

Denne oppskriften er glutenfri. Erstatt melk, smør og fløte for en melkefri variant.