Varm ovnen til 180°C.  

Kutt potet i terninger og kok i saltet vann til den er mør. Tilsett bønnene når det er ca. 3 minutter igjen og sil deretter av vannet. 

Kok egg i ca. 10 minutter til de er hardkokte. Skyll i kaldt vann og del eggene i to.

Legg laksen i en ildfast form med litt olje, salt og pepper. Bak i ovnen i 12–14 minutter til den flaker seg når du trykker lett på den og har en litt rosa kjerne. 

Bland rødløk og tomat i en bolle med sitronsaft, olivenolje salt og pepper. Vend så inn potet og bønner.

Bland yoghurt med sennep, salt og pepper. 

Server den lune potetsalaten med egg, laks og yoghurtdressing. 

Tid: 35 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


600 g potet, ternet
200 g aspargesbønner

4 egg, hardkokt

1 pk laks

½ rødløk, finhakket
2 tomater, i båter
½ sitron, saften
3 ss olivenolje K

1 ss sennep K
½ beger Rørosyoghurt

salt & pepper K


K = Fra kjøkkenskapet