Varm ovnen til 180°C.

Kok opp en kjele med vann. Skrell og kutt jordskokk og potet i små biter. Kok til grønsakene er møre.  

Vend sammen tomatvinaigretten. Smak deg frem med olje, eddik, salt og pepper. 

Legg fisken i en ildfast form. Ha over olje, salt og pepper. Bak i ovnen i ca. 12 minutter til den flaker seg når du trykker lett på den.

Kutt brokkoli i buketter. Fyll en kjele med 2 cm vann, 1 ss smør og litt salt. Kok opp og damp brokkolien under lokk i 5-7 minutter.

Sil av vannet på poteter og jordskokker. Tilsett smør, litt melk og mos til en puré. Smak til med salt og pepper.

Server laksen med jordskokk– & potetpuré, brokkoli og tomatvinaigrette.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk potet, små biter
1 pk jordskokk, små biter
2 ss smør K
1 dl melk K 

Tomatvinaigrette
2 tomater, ternet
1 sjalottløk, finhakket
3 ss olivenolje K
1 ss hvitvinseddik K

1 pk laks

1 brokkoli, buketter

smør K
salt & pepper K


K = Fra kjøkkenskapet