Sett oven på 220 °C.

Kok byggperler etter anvisning på pakken.

Skrell og kutt grønnsakene i grove biter. Legg på et stekebrett og vend inn olje/smør, honning, salt og pepper. Bak i ovnen til grønnsakene er møre og fått farge, ca. 30 minutter. Rør en gang i grønnsakene underveis. 

Når grønnsakene har stekt i 20-25 minutter legg på laksen med skinnsiden opp og skru ned ovnen til 180°C. Stek ferdig i 8-10 minutter. 

Ta brettet ut av ovnen og fjern skinnet fra laksen. Dryss over litt salt, pepper (B) og en liten skvis sitronsaft, hvis du har. 

Server laksen med honningbakte grønnsaker og byggperler. 

Tid: 40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk middagsperler

1-2 selleri 
400 g gulrot
1 rødløk
1 kålrot
2 ss olje/smørK
2 ss honningK

½ beger Rørosrømme

1 pk laks , delt i porsjonsstykker
sitronsaft (kan sløyfes)K
salt & pepperK

K = Fra kjøkkenskapet