1. Varm ovnen til 160°C.
     
  2. Kok potet og blomkål til det er mørt.
     
  3. Kok opp en kjele med 1 dl vann og 2 ss smør. Tilsett gul- rot, fennikel og løk. Damp under lokk i 3 minutter. Ta av lokket og tilsett eddik og honning. La væsken koke helt inn, ca. 5-6 minutter, til grønnsakene er møre og glaserte. Spe eventuelt med mer vann om de ikke er helt ferdig. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer honning om du liker det litt søtt.
     
  4. Bak fisken i ovnen i 15-20 minutter, eller til den har en kjernetemperatur på 50°C. Husk at laks kan gjerne ha litt rosa kjerne.
     
  5. Hell av vannet på potet og blomkål. Tilsett 1-2 ss smør og mos til en glatt puré. Spe med melk til ønsket konsistens og smak til med salt og pepper.
     
  6. Server laks med glaserte grønnsaker og blomkålpuré.

Middagstips:

Glaserte grønnsaker er en smakfull variant av de vanlige kokte grønnsakene - og passer til det meste. Prøv å glasere grønnsaker neste gang du ønsker å friske opp middagen litt.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk laks
1 blomkål, buketter
200 g sous vide potet, store terninger

300 g gulrot, tynne skiver
1 rødløk, tynne båter
1⁄2 fennikel, tynne båter

Vinaigrette:
1⁄2 dl vann
1⁄2 dl hvitvinseddik*
1-2 ss honning*

melk*
smør*
salt & pepper*


*Fra kjøkkenskapet