Varm ovnen til 200°C. 

Del potet i tynne båter og ha i en ildfast form med litt olje, salt og pepper. Bak i ovnen i ca. 25 minutter til de er gylne. 

coleslaw
Kutt kål og løk i tynne strimler og riv gulrøtter på et rivjern. Vend sammen grønnskaene med Rørosrømme, sennep, finhakket persille, litt salt og pepper. 

Skru varmen ned på ovnen til 180°C. Ha fisken i en ildfast form med litt olje, salt og pepper. Bak i ovnen i ca. 10 minutter til fisken flaker seg.  

Server laksen med coleslaw og ovnsbakte poteter.

Tid: 35 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


600 g potet, skrelt i båter

coleslawa
1 bit kål høvlet
½ løk, tynt skivet
2 gulrot, skrelt og revet
½ beger rømme
1 ts sennep K
½ bunt persille, finhakket

1 pk laks

nøytral olje K
salt & pepper K


K = fra kjøkkenskapet