Forvarm ovnen til 180°C.

Skrell potet, kutt i små biter og kok i ca. 20 minutter til de er møre.

Kutt rødløk i båter. Skrell pastinakk og gulrot, og kutt i tynne stenger. Legg i en ildfast form, vend inn litt olje, salt og pepper.

Del hvert kyllinglår i 2. Dette gjør du ved å presse ned en skarp kniv i leddet på kyllingen – der låret bøyer seg. Stek kyllingbitene i en panne med litt olje til de er gylne. Legg kyllingen i formen sammen med grønnsakene og bak i ovnen i 15-20 minutter.

Kjør ramsløk, smeltet smør og fløte i en blender til det er knall grønt. Sil av vannet på potetene og la de dampe av seg i gryten. Tilsett ramsløk-/smørblandingen og mos potetene til en glatt puré. Smak til med salt.

Når formen i ovnen er klar, vend grønnsakene inn med 2 ss grov sennep og server sammen med kyllinglårene og den grønne potetpuréen.

Kommentarer:

Har du ikke en blender kan du også finsnitte ramsløken. Mos da potene med fløte, smør og finsnittet ramsløk.  

Har du barn som er skeptiske til sennep? Da smaker grønnsakene også veldig godt uten!

Tid: 40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


500 g potet
1 dl fløte/melk*
100 g smør*
ramsløk
salt*

1 pk kyllinglår
salt og pepper*
stekeolje*

2 stk rødløk
300 g gulrot
200 g pastinak
stekeolje*
salt og pepper*
2 ss grov sennep*

*Dette finner du i kjøkkenskapet.

Denne oppskriften er glutenfri. For melkefri oppskrift erstatt fløte og smør med valgfri plantemelk eller litt olivenolje.