Varm ovnen til 200 °C.

Del kyllinglår i to ved å presse en skarp kniv ned med begge håndflatene i leddet på kyllingen – der låret bøyer seg. Lag et par snitt i skinnet som vender opp på kyllingen. Kutt rotgrønnsakene i biter.

Ha rotgrønnsakene  i en langpanne. Vend inn olivenolje, salt, pepper, honning, revet skall- og sitronsaft (B). Salte og pepre kyllingen og legg på toppen av grønnsakene. Fordel noen terninger med smør på kyllingen og bak i ovnen i 30 minutter. 

Ta formen ut av ovnen og bland inn purre med grønnsakene i langpannen. La purren få litt varme fra grønnsakene mens kyllingen hviler et par minutter og server.

Tid: 40-45 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


600 g gulrot, biter
600 g potet, biter
400 g gulbeter, biter
2 ss olivenolje*
2 ss honning*
½ sitron, saft & skall
3 kyllinglår, delt i to
smør*
½ purre, finsnittet

 salt & pepper


*Fra kjøkkenskapet

 


Denne oppskriften er glutenfri. Sløyf smør for å gjøre den melkefri.