Sett ovnen på 180°C.

Kok speltperlene etter anvisning på pakken. 

Stek kyllingen i en stekepanne på høy varme til den er gyllen. Bak ferdig i ovnen, med skinnsiden opp, i 15-20 minutter til den har en kjernetemperatur på 68°C

Varm en panne med litt olje og stek sopp og løk til soppen er godt brunet. Tilsett de kokte speltperler og rør rundt. Tilsett deretter tomat, rømme og vann. Smak til med salt og pepper.

Kutt kyllingbrystet i skiver, dryss grovhakket persille over speltgryten og server sammen med sprø sukkererter. 

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk speltperler

1 pk kyllingbryst

1 løk, finhakket
1 pose aroma sopp
2 tomater, ternet
½ beger rømme
1 dl vann

1 bunt persille, grovhakket
1 pk sukkererter, strimlet

salt & pepper K


K = Fra kjøkkenskapet 


Erstatt speltperler med quinoa for en glutenfri rett.