1. Ha 1 del ris i 2 deler vann med en klype salt i en gryte og kok opp. Når det koker – rør rundt og skru ned var- men. Sett på lokk og la det småkoke i 15-18 minutter til alt vannet er absorbert. Ha i mer vann dersom risen ikke er ferdig.

  2. Varm en stor kjele med litt smør. Stek løk, hvitløk, chili og ingefær til det er gyllent. Tilsett tomatpassata, vann, yoghurt og bland sammen. Smak deg frem med litt og litt garam masala – Vi brukte hele begeret, men finn den styrken du og barna foretrekker. La sausen småkoke i 10 minutter mens du kutter kyllingen. (Se også tips).

  3. Tilsett kylling og la den trekke til den er gjennomstekt, tiden varierer etter størrelse på bitene.

  4. Smak til sausen med salt, pepper og server med ris. Ønsker du en tykkere saus kan den jevnes med litt maizenna.

Middagstips

Del sausen i to før du tilsetter krydderne og lag én saus med ca. 1⁄2 boks garam masala for de store og én saus uten krydder til de små.

Tid: 30-40 min


1 pk ris

1 løk, båter
3 fedd hvitløk, revet/finhakket
cm ingefær, revet/finhakket
1⁄2 - 1 chili, finhakket
1 tomatpassata
2 dl vann
3 dl Rørosyoghurt
1⁄2 - 1 boks garam masala
1 pk kylling, biter

smør til steking*
salt & pepper*


*Fra kjøkkenskapet
**Kan sløyfes