Varm ovnen til 200°C.

Del kyllinglår i to i leddet der hvor låret bøyer seg med en skarp kniv.

Vend sammen kylling og grønnsaker (untatt grønne bønner) med stekeolje, saften fra appelsinen, salt og pepper. Fordel på et bake- brett med bakepapir. Bak i ovnen i ca.

35-45 minutter til kyllingen er ferdig og grønnsakene møre. Steketiden vil avhenge av hva slags ovn man har.

Ta kyllingen ut av ovnen og la det hvile mens du koker de grønne bønnene i saltet vann i 3-5 minutter. De skal være myke men fort- satt ha litt tyggemotstand.

Dryss finhakket koriander over retten og server med rømme.

Tips og triks!
Vi har delt kyllinglårene i to; Det kan du enkelt gjøre ved å ta en stor kjøkkenkniv, finn leddet der hvor kyllingen bøyer seg. Plasser knivbladet på leddet, legg vekten din over og press ned. Bruk begge hendene, en hånd på håndtaket og en hånd på enden av knivbladet. Pass på fingrene dine.

Tid: 45-55 min


1 pk kylling lår, delt i to
2 epler, i båter
500 g potet, skrelt, i båter
400 g søtpotet, skrelt, i terninger
1 løk, finkuttet
1 appelsin, saften 1⁄2 dl stekeolje* salt og pepper*

150 g grønne bønner, kutt av endene

1⁄2 potte koriander, finhakket
1⁄2 beger Rørosrømme