Varm ovnen til 180°C.

Kok speltperler etter anvisning på pakken.  

Kjøttboller
Bland sammen ingrediensene til kjøttbollene og smak til med salt og pepper. Farsen trenger ikke røres noe mer enn at ingrediensene er blandet godt sammen. La farsen hvile i ca. 5 minutter.

Trill kjøttboller og legg på en tallerken som er penslet med litt olje. 

Varm en panne på høy varme med litt olje (og gjerne litt smør). Stek kjøttbollene til de har en fin stekeskorpe. Stek kjøttbollene ferdig i ovnen –ca. 5–10 minutter, avhengig av hvor store de er.

Sopp- & speltgryte
Varm en panne med litt olje og stek sopp, gulrot og løk til soppen er godt brunet. 

Ha i hvitløk og stek videre i et minutt. 

Tilsett de kokte speltperler og rør rundt. Tilsett deretter tomat, rømme og vann. La det småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper og vend inn hakket persille.

Skjær av endene på bønnene og kok i lettsaltet vann i 3 minutter. Sil av vannet.

Server sopp- & speltgryten med kjøttboller og aspargesbønner.

Tid: 35 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


Kjøttboller
1 pk kvernet storfekjøtt
1 egg K
½ pk brødkrum
1 sjalottløk, finhakket
1 ts paprikapulver K
1 ts oregano K
4 ss melk K

Sopp- & speltgryte
1 pk speltperler
200g aromasopp, skivet
1 løk, hakket
2 gulrot, ternet
2 fedd hvitløk K, finhakket
2 tomater, ternet
½ beger Rørosrømme
1 dl vann
1 bunt persille, finhakket
1 pk aspargesbønner 

salt & pepper K


K = Fra kjøkkenskapet


For glutenfri, erstatt middagsperlene med røde linser.