Skru på ovnen på 180 grader, kutt grønnsaker og kok speltperler etter anvisning på pakken. 

Sopp- & speltgryte
Varm en panne med litt olje og stek sopp, gulrot og løk til soppen er godt brunet. 

Ha i hvitløk og stek videre et minutt. Tilsett de kokte speltperlene og rør rundt. Tilsett deretter tomat, Rørosrømme og vann. La det småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper. 

Varm en stekepanne med litt olje og stek kjøttet i ca. 3 minutter. Stek kjøttet helst i to omganger – steker du alt kjøttet på en gang vil kjøttbitene ligge for tett i pannen og bli kokt (og seigt) i stedet for stekt. 

Tilsett kjøttet i gryten. 

Skjær av endene på aspargesbønnene og kok i lettsaltet vann i 3 minutter. Sil av vannet.

Server sopp- & speltgryten med persille og aspargesbønner.

Tid: 35 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk svinekjøtt, strimlet
1 pk speltperler (erstatt med quinoa for glutenfri oppskrift)
200 g aromasopp, skivet
1 løk, hakket
2 gulrot, ternet
2 fedd hvitløk, finhakket
2 tomater, ternet
½ Rørosrømme
1 dl vann

1 pk aspargesbønner
½ bunt persille

salt & pepper K
smør & olje K


K = fra kjøkkenskapet