Sett ovnen på 200°C.

Kok spelt etter anvisning på pakken.

Fordel potet, squash, purre og rødløk på et bakebrett. Vend inn litt olje, salt og pepper. Bak i ovnen i ca. 20-25 minutter.

Ha skjørosten i en liten bolle og skvis over limesaft og litt revet limeskall. La det stå og marinere.

Stek sopp gyllen i en panne. Tilsett brokkoli, chili og hvitløk, og la det steke et par minutter. Tilsett fløten og la det putre til det tykner litt. Smak til med salt og pepper. Vend de ovnsbakte grønnsakene inn i fløten når de er ferdige.

Bland sammen resten av ingrediensene til salaten. Topp salaten med den marinerte skjørosten.

Server de kremede grønnsakene med speltperler og skjørostsalat.

Tid: 45 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


2 dl spelt

1 kartong matfløte
300 g potet, terninger
1 squash, skivet
1⁄2 purre, skivet
1 rødløk, båter
150 g aroma sopp, skivet
1⁄2 brokkoli, små buketter
1⁄2 chili, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket

Salat
1⁄2 lime, revet skall og saft
1⁄2 pk skjørost
1 ss ekstra jomfru olivenolje

1⁄2 salat, vasket
100 g tomat, båter
1⁄2 rødløk, finhakket
150 g gulrot, revet

salt og pepper*
olje til steking*

*Fra kjøkkenskapet