1. Kok ris etter anvisning på pakken.

  2. Varm en stekepanne med litt olje og stek kjøttet i stekepannen i to omganger og legg til side på en tallerken. Steker du alt kjøttet på en gang vil kjøttbitene ligge for tett i pannen og det blir kokt (og seigt) i stedet for stekt.

  3. Varm en stor kjele med olje og stek løk, blomkål, ingefær, chili, garam masala og gurkemeie (hvis du har) til løken begynner å få litt farge. Tilsett det stekte kjøttet, hvitløk og la det steke videre et minutt eller to. Tilsett kokos- melk, tomatpassata og kok opp. Smak til med salt, pepper og gjerne litt sitron- eller limesaft. Spe eventuelt med litt vann om du ønsker en tynnere saus.

  4. Server med nykokt ris.

Middagstips

Del sausen i to før du tilsetter krydderne og lag én saus med ca. halvparten av garam masalaen for de store og én saus uten krydder til de små.

Tid: 30-40 min


1 pk ris

1 pk strimlet svinekjøtt
1 løk, ternet
1 blomkål, buketter
1 bit ingefær, revet/finhakket
2 chili, finhakket uten frø
10 g garam masala
1 ss gurkemeie*
2-3 fedd hvitløk, finhakket*
1 boks kokosmelk
1 glass tomatpassata

salt & pepper*
sitron- eller limesaft*


*Fra kjøkkenskapet
**Kan sløyfes