1. Kok bulgur eller quinoa etter anvisning på pakken og kutt grønnsak- ene som beskrevet på siden.
     
  2. Varm en stor gryte med litt olje. Stek løk og aubergine til det har fått en fin brunfarge. Dryss over karrikrydder sammen med chili, ingefær og hvitløk. La det steke et par minutter. Tilsett purre og squash, og la det steke videre i 5 minutter. Tilsett kokosmelk, kok opp og la gryten koke i 10 minutter.
     
  3. Sil av vannet på bønnene. Mos med en stavmikser slik at du får en slags ”paste”. Tilsett bønnepasten i gryten og la det koke i 5 minutter. Tilsett tomat, limesaft og la tomatene bli gjennomvarme. Smak til med salt og pepper.
     
  4. Server gryten med bulgur/quinoa og finhakket persille.

Middagstips:

Har du en terning kyllingbuljong kan den også tilsettes for å få litt ”dybde” i gryta.
har du ikke cummin eller garam masala kan du bruke karripulver, currypaste,  eller andre litt varme krydderier.
Om du ønsker en mildere smak på gryten kan hvitløk, ingefær og chili sløyfes.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk bulgur eller quinoa

1 løk, båter
1 aubergine, grove terninger
1 ss karrikrydder*
1⁄2 chili, finkuttet
3 cm ingefær, revet
2 fedd hvitløk, finkuttet
1⁄2 purre, skivet
1⁄2 squash, grove terninger
1 boks kokosmelk
1 boks bønner, most
1 lime, saften
3 tomater, båter

olje til steking*
salt og pepper*
1⁄2 bunt persille, finhakket


*Fra kjøkkenskapet
**Kan sløyfes