1. Tilsett 1 del ris i 2 deler vann. Kok opp og la det småkoke under lokk i ca. 20 minutter.
     
  2. Varm en stor kjele med litt olje. Stek løk, chili, hvitløk og søtpotet til det er blankt.
     
  3. Tilsett kokosmelk og linser. La det småkoke i 5 minutter.
     
  4. Tilsett tomatpassata og la det koke videre i 5 minutter.
     
  5. Tilsett brokkoli i gryten og la det koke til linsene er møre.
     
  6. Smak til gryten med limejuice, salt og pepper. Server med nykokt ris.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


2 dl ris

1 løk, båter
1⁄2 chili, finhakket/uten frø
2 fedd hvitløk, finhakket
400 g søtpotet, skrelt og ternet
1 boks kokosmelk
2 dl røde linser
1 glass tomatpassata
1 brokkoli, i buketter
1 lime, saften
salt og pepper*
olje til steking*

 

 

 

*fra kjøkkenskapet